Thirteen USGA national championships, including seven U.S. Opens, have been held at mighty Oakmont.
Jack Wolf
Monday, June 11, 2007

Which of the following is not true of the 1994 Open?

A. It was the last Open broadcast by ABC
B. During the second round, O.J. Simpson was declared a fugitive and seen in a televised car chase
C. The last three winners of Opens at Oakmont-Jack Nicklaus ('62), Johnny Miller ('73) and Larry Nelson ('83)-were put in the same group for the opening rounds
D. Tiger Woods, still an amateur, withdrew after injuring his wrist in the rough

During the 1919 U.S. Amateur at Oakmont, what did Bobby Jones (left) call 'the most alarming hazard that ever appeared on a golf course'?

A. Furrows in the bunkers
B. The famed Church Pew bunkers
C. Sheep kept by the greenkeeper
D. Megaphones wielded by gallery officials

Who missed qualifying for the 1994 Open because, during a playoff for first alternate (the winner subsequently made the field), he called a penalty on himself after his ball moved as he addressed the tying putt?

A. Lanny Wadkins
B. Paul Azinger
C. David Feherty
D. Bobby Clampett

What was the secret behind the success of Sam Parks (left), a Pittsburgh-area club pro and the surprise winner of the 1935 Open?

A. He visited Oakmont every day for a month before the championship to familiarize himself with the course
B. Oakmont designer H.C. Fownes lent him blueprints of the course to study
C. He had been a caddie at Oakmont
D. Gene Sarazen lent him the five-wood that Sarazen had used to make his famed double eagle at the '35 Masters

What did Tour personality Jimmy Demaret say about the rake used to put the notorious furrows in Oakmont's bunkers?

A. "We couldn't have built the Panama Canal without it"
B. "In Texas, we call this a toothbrush"
C. "You could've combed North Africa with it, and Rommel wouldn't have gotten past Casablanca"
D. "In 26 states you need a permit for these"

At which Open did Oakmont finally stop putting furrows in its bunkers?

A. 1947
B. 1962
C. 1973
D. 1983

Everyone remembers Johnny Miller's final-round 63 to win the 1973 Open. Can you recall who finished second?

A. John Mahaffey
B. Tom Weiskopf
C. John Schlee
D. Jerry Heard

Which of the following did not happen at the 1953 Open at Oakmont?

A. Defending champion Julius Boros had to play 36 holes of qualifying to get into the field
B. Sam Snead finished second for a record-tying fourth time
C. Arnold Palmer, a 23-year-old amateur, made the cut in his first start in the Open
D. Ben Hogan led wire to wire en route to his fourth Open title

Jimmy Thompson was in contention during the 1935 Open when he drove the par-4 17th green-and then four-putted. What did he say afterward?

A. "I'd shoot myself, but my putter already killed me"
B. "Lucky I didn't six-putt!"
C. "I couldn't have been a member here during Prohibition"
D. "I can't remember the last time I four-putted ... when I wasn't at Oakmont!"

Tour rookie Jack Nicklaus (right) beat local hero Arnold Palmer 71-74 in a playoff at the 1962 Open. The fans were rooting so heavily for Palmer that Jack's father, Charlie, was about to confront one of them when someone stepped in and held him back. Who was it?

A. Ohio State football coach Woody Hayes
B. Augusta National chairman Clifford Roberts
C. Gen. Douglas MacArthur
D. ABC commentator Jim McKay

Continue to next page for answers

Answers:

1. D
2. D
3. C
4. A
5. C
6. B
7. C
8. C
9. B
10. A

You May Like

HOLE YARDS PAR R1 R2 R3 R4
OUT
HOLE YARDS PAR R1 R2 R3 R4
IN