U.S. Open trivia quiz

(AP) — How well do you know the U.S. Open? Try this quiz:

FORWARD TEES (1 point each)

1. Where was the first U.S. Open held?
a.) Shinnecock Hills
b.) Newport Country Club
c.) Chicago Golf Club

2. Who was the last player to win consecutive U.S. Opens?
a.) Curtis Strange
b.) Arnold Palmer
c.) Ben Hogan

3. Which player is missing only the U.S. Open to complete the career Grand Slam?
a.) Phil Mickelson
b.) Sam Snead
c.) Byron Nelson

4. Who made the highest score on one hole at the U.S. Open
a.) John Daly on No. 18 at Pebble Beach
b.) John Daly on No. 8 at Pinehurst No. 2
c.) Ray Ainsley on No. 16 at Cherry Hills

5. Only one player has won the U.S. Open three straight years. Can you name him?
a.) Willie Anderson
b.) Walter Hagen
c.) Bobby Jones

6. Name the player who staged the largest final-round comeback in the U.S. Open.
a.) Ken Venturi
b.) Arnold Palmer
c.) Tom Watson

MEMBER TEES (3 points)

7. Which player was in the final group three straight years without ever winning a U.S. Open?
a.) Tom Lehman
b.) Phil Mickelson
c.) Sam Snead

8. Name the last U.S. Open champion to come through local and sectional qualifying.
a.) Ben Hogan
b.) Jack Fleck
c.) Orville Moody

9. Who is the last amateur to win the U.S. Open?
a.) Bobby Jones
b.) Ken Venturi
c.) Johnny Goodman

10. Name the last player to hold the U.S. Amateur and U.S. Open titles at the same time.
a.) Jack Nicklaus
b.) Bobby Jones
c.) Francis Ouimet

11. Who is the last player to win the U.S. Open with all four rounds in the 60s.
a.) Lee Janzen at Baltusrol
b.) Tiger Woods at Pebble Beach
c.) Jim Furyk at Olympia Fields

12. Who is the only player with three consecutive U.S. Opens under par?
a.) Tony Jacklin
b.) Curtis Strange
c.) Hubert Green

CHAMPIONSHIP TEES (5 points)

13. Name the only player to complete the career Grand Slam at the U.S. Open.
a.) Gary Player
b.) Gene Sarazen
c.) Ben Hogan

14. Where was the last time both players in the final pairing of a U.S. Open shot par or better?
a.) Olympia Fields
b.) Pinehurst No. 2
c.) Pebble Beach

15. Which player has lost the U.S. Open in a playoff three times?
a.) Greg Norman
b.) Arnold Palmer
c.) Sam Snead

16. Name the only player who shot all four rounds under par and did not win.
a.) Mike Donald
b.) Tom Weiskopf
c.) Curtis Strange

17. Who was the last player to lead after each of the first three rounds without winning?
a.) Payne Stewart
b.) Greg Norman
c.) Phil Mickelson

18. Of the three players who have reached double digits under par at a U.S. Open, two were at Pebble Beach. Where was the other?
a.) Baltusrol
b.) Olympia Fields
c.) Medinah

19th HOLE (10-point bonus)

Name the only champion since World War II who has never broken par in any round of a U.S. Open.
a.) Lou Graham
b.) Steve Jones
c.) Geoff Ogilvy

Go to page 2 for the answers.

ANSWERS

1. b

2. a

3. b

4. c

5. a

6. b

7. a

8. c

9. c

10. a

11. a

12. b

13. a

14. b. Payne Stewart and Phil Mickelson each shot 70 in 1999.

15. b

16. c

17. a

18. b. Jim Furyk reached 11 under.

19. c

---

SCORING

50-64 points - U.S. Open champion

40-49 points - Lost in an 18-hole playoff

30-39 points - Blew a 54-hole lead

20-29 points - Low amateur

10-19 points - Made the cut

0-9 points - Check your TV listings

More From the Web

HOLE YARDS PAR R1 R2 R3 R4
OUT
HOLE YARDS PAR R1 R2 R3 R4
IN